Vanhusten viikko

Vanhustenviikko on meneillään parhaillaan (7.10-14.10.2018), teemana on tänä vuonna Iloa toimeliaisuudesta. Vanhusten viikkoa on vietetty jo vuodesta 1954 ja se on Vanhustyön keskusliiton käynnistämä tapahtuma. Tarkoituksena on kannustaa organisaatioita ja yhteisöjä järjestämään toimintaa vanhuksille, mutta jokainen meistä voi antaa oman panoksensa iäkkäiden hyvinvoinnin eteen.

Ikääntyneiden yksinäisyys on iso ongelma vanhusten hyvinvoinnin kannalta ja tähän meillä jokaisella on mahdollisuus osaltamme vaikuttaa. Käykää vanhuksen luona kylässä tai jos se ei ole mahdollista niin puhelinsoittokin piristää yksinäisen päivää.

Kasvisruokapäivä 1.10.2018

Maailman kasvisruokapäivää vietetään 1.10.2018

  • Suomalaiset syövät kasviksia keskimäärin vain noin 300 grammaa päivässä. Viralliset ravitsemussuositukset suosittelevat syömään vähintään puoli kiloa päivässä.
  • Kasviksissa on paljon vitamiineja, antioksidantteja, ravinteita ja kuituja. Kuidut pitävät näläntunteen loitolla ja nostavat verensokeritasoja maltillisesti. Antioksidantit auttavat muun muassa elimistön vastustuskykyä toimimaan.
  • Kasvissyöjillä on tutkitusti alemmat veren kolesteroliarvot kuin sekasyöjillä.

Meillä startattiin kasvisruokapäivä jo vähän etukäteen. Metsäretken jälkeen maistui kuvan kasvissosekeitto hyvällä ruokahalulla kaikille.